Burgerweeshuis maakt Burger Beurs Selectie 2021 bekend

In 2021 wordt de Burger Beurs aan niet drie, maar vier muzikale acts uitgereikt! De selectie bestaat uit indie-rootsrock band Jimmy Diamond, elektronisch duo MARTH, hiphop artiest Jammy en rapper/producer Babs. Een jaar lang kunnen deze muzikanten gebruik maken van de middelen, de kennis en het netwerk van het Burgerweeshuis, plus een budget om producties te ontwikkelen. Eerdere artiesten die de Burger Beurs mochten ontvangen waren onder andere Snelle, De Sluwe Vos, Pjotr, Boogie Monster, Vera Bon en Bastian Benjamin.

Voor de tweede keer werd er gewerkt met een open inschrijving voor de Burger Beurs. Dit was een groot succes met meer dan 60 aanmeldingen uit heel Overijssel! Er werd onder andere gekeken naar de kwaliteit van de muziek, motivatie en de plannen voor aankomend jaar.

Jimmy Diamond, het best bewaarde geheim van Kotor, Montenegro. De legende vervoert ons naar de seventies, lichtjes geïnfuseerd met indie, gitaren die wijds en zijds klinken en escapistische lyrics. Gewapend met onder meer een onorthodoxe pedal steel maakt het trio hun eigen indie-rootsrock klaar voor de toekomst.

Een bombardement van verschillende stijlen die het best gevangen kan worden in de term ‘Melodische-Electro-Beats’. MARTH is catchy, fris en dansbaar met een zeer eigenzinnige live opstelling bestaande uit multi-instrumentalist en producer Sascha van Loenen, drummer Pascal Schouten en op scherm gestreamde vocalisten.    

In 2019 zette Deventer hiphop artiest Jammy alles aan de kant en besloot hij om 100% voor een rapcarrière te gaan. Sindsdien heeft hij verschillende singles en videoclips uitgebracht. Met succes; met zijn eerste single ‘Stress’ wist hij op eigen kracht meer dan 100K streams te behalen op Spotify. In zijn teksten beschrijft hij levenservaringen, die hij tot catchy hiphop tracks weet te vormen. 

De 21 jarige Babs is producer, songwriter en artiest. Haar muziek is een combinatie van humeurige trap en popflavoured R&B. Ze denkt niet graag in hokjes en doorbreekt het liefst de verwachting die mensen van haar hebben, zo ook in haar muziek. Op het gebied van tekst spreekt ze zich graag uit aan de hand van scherpe psychoanalyses en maatschappelijk kritische teksten.

Afgelopen jaar ontvingen triphop duo NOPP, producer Bastian Benjamin en singer-songwriter STEF de Burger Beurs. De Burger Beurs is een initiatief van poppodium het Burgerweeshuis en wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel.