Burger beurs lichting 2017 bekendgemaakt

Op de social media van het Burgerweeshuis zijn ze afgelopen week onherkenbaar in beeld gebracht, de nieuwe lichting artiesten van de Burger Beurs. Vanaf vandaag mag het de wijde wereld in. De selectie Burger Beurs artiesten is voor 2017 gevallen op de rapper Snelle, soulzanger Robin Yerah en de psychedelische rockers van Mango Zabba.

Snelle
In het dagelijkse leven bekend als Lars Bos is een enorm productieve rapper uit Deventer. Hij brengt de ene release na de andere uit en heeft al honderdduizenden streams op o.a. Spotify op zijn naam staan, in totaal zijn de nummers van Snelle al meer dan 1.000.000 keer gestreamd. Snelle heeft zojuist met de Burger Beurs een week lang schrijverskamp georganiseerd waarbij tientallen tracks zijn gemaakt voor een album. Klaar voor de volgende stap in de Hiphop-scene.

Robin Yerah
wegdromen in een sprookjesachtige R&B wereld doe je met Robin Yerah. Deze multi-instrumentalist brengt als soloartiest het geluid van een volledige band. Robin Yerah is regelmatig op de Deventer podia te zien en deed ook al mee aan Giels Talentenjacht, hij is nu klaar voor de volgende stap. Robins muziek heeft veel potentie om het grote publiek te bereiken en daar zal het Burgerweeshuis hem bij ondersteunen.

Mango Zabba
Mango Zabba is een 4-mans trip-rock-band uit Deventer. Geïnspireerd door bands als Butthole Surfers, King Gizzard & The Lizzard Wizard en The Doors brengt de band een explosieve mix van rock, psychedelica en 90’s rave. Ze tourden al door Frankrijk en deden voorprogramma’s voor bands zoals Shaking Godspeed. Na een EP is het nu tijd voor een complet album, welke met hulp van de Burger Beurs ontwikkeld gaat worden.

De Burger Beurs beurs is het coachingstraject wat het Burgerweeshuis aanbiedt aan artiesten om ze naar een hoger level te brengen. In het verleden hebben onder andere Rob Dekay, Paul Sinha (Vans ’n Purp), De Sluwe Vos, Paceshifters, Tricklebolt, Pyrodox en Roots Rising ondersteuning gekregen door de Burger Beurs. De Burger Beurs vloeit voort uit het Podiumplan, wat mogelijk gemaakt wordt door de steun van de provincie Overijssel.