Behind The Scenes: Een week uit het leven van Martijn Holtslag

We vroegen Martijn Holtslag, bekend van KNARS, Quibus en zijn upcoming project SPROOK naar een week uit zijn (quarantaine) leven. Aan welke projecten werkt hij, waar houdt hij zich mee bezig en hoe gaat hij te werk. Je leest zijn gedachtenspinsels van afgelopen maand, september.

Martijn Holtslag

Ik ben de laatste tijd vooral met veel losstaande zaken per project dat we doen. Er moet aan de achterkant veel geregeld worden. Door COVID is er nu tijd om achter de schermen dingen voor te bereiden en uit te zoeken waar normaal geen tijd voor is.

Begin van deze maand releasde we met Quibus de track How to Build a Woman. Heel blij met de video door Walter Brokx.

How to Build a Woman – Behind the Screen – Making Off video

We besloten de video voor socials los te knippen in losse stukjes en die apart te promoten. De laatste daarvan was vorige week. Je moet steeds vooruit werken. Dus terwijl deze single nog gepromote wordt moest ik de vorige uploaden. Ik kreeg toffe masters binnen van Tonny Nobel voor de nieuwe track “This could be a dream”. Die is gisteren geupload voor 23 oktober. 

Vorig weekend kwam er een snoeiharde hardstyle remix uit van Deventer stadsgenoot Revive. Dat kwam uit op het grootste hardstyle label ter wereld: Scantraxx. 

Daar hebben we wat promo voor gemaakt. Revive koos om de video van het origineel te gebruiken als basis.

Crazy harde drop

Het origineel

De rest van de week stond in de communicatie in het teken van het promoten van de remix. Waar toch altijd meer bij komt kijken dan ik van te voren verwacht.  Een insta postje maken is toch zo gebeurt? 

7 september
Maandag had ik een coachingsessie van CAN/possibilize. Een organisatie die zich richt op het onmogelijke mogelijk maken. Zo hebben ze een festivalreeks georganiseerd voor doven. waarbij Muziek juist werd vertaald naar de andere zintuigen. Ze helpen ons in een traject van een jaar om een multidisciplinaire show te maken waarbij we van topcoaches in elke zintuigtak les krijgen in waar we aan moeten denken. Dit keer was het Geur, en hoe belangrijk dat is. O.a. toedienen ervan en de ‘duur’ van een geur luisteren nogal nauw. Omdat KNARS zo rauw is zitten we te kijken naar geuren die daar iets mee doen, maar dat word toch al snel lastig omdat onsmakelijke geuren niet snel verdwijnen.

9 september
Woensdag ging ik langs bij vriend drummer en projectcoach Noah Ralph. We hadden wat zaken te bespreken over het CAN traject en waren aan het brainstormen. Sam Golbach, filmmaker van o.a. Bad Trip, is bezig met een korte documentaire over hem, dus die was mee om wat te filmen.

Woensdagavond heb ik gewerkt aan mijn regievisie voor een korte film die ik plan te maken onder mijn korte verhalen/spoken word project SPROOK. Ik ben al heel lang aan het stoeien, en heb gelukkig hulp van Henk Loorbach. Het zijn nu de laatste stappen, maar juist die stappen zijn het aller moeilijkst.

10 september
Donderdag had ik een meeting met mijn theatertrajectbegeleider voor SPROOK. Daar kan ik nog niet teveel over kwijt, maar wordt heel tof. We hebben nu een duidelijke tijdsplanning gemaakt. Wat heel erg nodig was zoals je kan zien met de diversiteit aan projecten.

Met KNARS zijn we aan de achterkant bezig met een nieuwe track Tear it all down. Ik werk al langer aan een samenwerking met producer/sound designer Lifecycle en dit is de eerste track die we naar buiten gaan brengen. Mijn zwakke plek is denk ik complete focus op sounddesign, omdat het zoveel vakmanschap vereist.. Ik ben meer van songwriting, compositie, tekst en hooks. Lifecycle is echter insane goed in het sound designen De master van Tonny van de track kwam binnen, en voor het weekend heb ik met videomaker Jair overlegd over de inhoud van de visualizer video. Daarnaast overlegd met het Engelse label dat de track gaat releasen. We hebben onder andere besproken door te vragen naar een engelse promoter voor de track. 

11/12 september
Het weekend had ik m’n zoontje, we hebben samen gechild en zijn naar het bos geweest. 

Zaterdagavond had ik wat tijd over en heb ik gewerkt aan een nieuwe KNARS compositie, gebaseerd op een hele toffe Colors sessie die me inspireerde om wat nieuwe flows en persoonlijkere teksten uit te proberen.Daar heb ik zondagavond nog even geklust aan de drum ’n bass drop.

En vandaag teasen we de nieuwe making off video van hoe de Quibus track die we vorige week hebben gereleased is gemaakt. We hebben nu een maand om die te promoten voordat de nieuwe track online komt.

De nieuwe track van Quibus, ‘This Could Be A Dream’ komt 29 oktober uit! Stay tuned.

https://www.instagram.com/p/CGQGuRsHS0t/
https://www.instagram.com/p/CGADOrOnm9l/

Meer video’s van Martijn bekijk je op zijn Instagrampage @quibussounds.