Broken Brass Ensemble tekent bij Goomah Music

Op 23 december zal Broken Brass Ensemble haar nieuwe single ‘Hoe Het Is (feat. Rico)’ presenteren tijdens de releaseshow in Paradiso. Rico, Benjamin Herman en Ruben Hein zullen hun opwachting maken als special guests. De single wordt uitgebracht door Goomah Music. In het voorjaar van 2015 zal Goomah Music ook het debuutalbum van de Brass band uitbrengen

Broken Brass Ensemble brak nog niet zo lang geleden door met de onverwachte viralhit Thrift Shop, een eigen interpretatie van de monsterhit van Macklemore & Ryan Lewis. Daarna was het hek van de dam: het achttal speelde in minder dan twee jaar tijd meer dan 150 shows met hun inventieve en aanstekelijke mix van New Orleans-brass met hiphop-, balkan- en funkinvloeden.

De afgelopen maanden heeft het blazersensemble hard aan hun debuutalbum gewerkt, dat begin 2015 gaat verschijnen. De sound waarmee Broken Brass Ensemble de festivals en zalen de afgelopen twee jaar heeft veroverd, werd in de Electric Monkey Studio (bekend van hun werk met Caro Emerald, New Cool Collective, Jungle By Night en Fink) verder uitgewerkt. Samen met Benjamin Herman, Ruben Hein, Rico en Harmen van Town of Saints heeft Broken Brass Ensemble hun toch al eclectische sound verder uitgediept.

Overal waar het achtkoppige Broken Brass Ensemble neerstrijkt, is het feest. North Sea Jazz, Into the Great Wide Open, Oerol, Eurosonic/Noorderslag, Motel Mozaique, Zwarte Cross, Paaspop, Welcome To The Village, Mundial; de eigentijdse injectie die Broken Brass Ensemble aan de New Orleans marching band-doctrine geeft, is onweerstaanbaar.

Broken Brass Ensemble