Booster programma compleet

Op 18 april 2015 vindt de tweede editie van Booster Festival plaats in Enschede. Overdag organiseert Booster vanaf 12u00 een muzikantendag en ‘Netwerkmeeting Overijssel’ van Poppunt Overijssel, in ArtEZ. ’s Avonds vanaf 19u00 barst het muzikale geweld los met het showcase festival van maar liefst 40 verschillende bands en muzikanten, op 12 verschillende locaties in de binnenstad van Enschede.

Het avondprogramma start bij Poppodium Atak met een officiële opening door de uitreiking van ‘De Popprijs Overijssel’. Er zijn 8 bands genomineerd door o.a. Hedon Zwolle, Naxtstage Almelo en Burgerweeshuis Deventer, die kans maken op deze eervolle stimuleringsprijs.

Daarna zullen de volgende locaties door 40 verschillende bands aangedaan worden in de binnenstad van Enschede. Deelnemende locaties zijn Atak Saxion & Grolsch Zaal, De WonneDe N8KelderMystiek Theater & Café, Rico LatinoDe BeiaardBolwerkProeflokaal BelgieRocks en Shooters.

De Muzikantendag en ‘Netwerkmeeting Overijssel’ vormen samen vanaf 12.00u het dagprogramma van Booster Festival. Voor dit programma reizen meer dan 30 professionals uit de muziekindustrie af naar Enschede en komen er muzikanten vanuit het hele land samen om een interactief programma te doorlopen. Er zijn workshops, panelgespreken en is er uiteraard gelegenheid om te netwerken.

Muziekacademies zoals de Herman Brood Academie en poppodia uit de regio hebben bands of muzikanten aangeleverd voor het avondprogramma. Daarbij konden muzikanten en bands zich in schrijven voor een plek in de line-up. Dit levert automatisch een heel afwisselend programma op en een rijk draagvlak voor talent door de samenwerking met diverse organisaties en onderwijsinstanties.

Voorgaande editie
In 2014 was het Boost Festival een eerste, succesvolle, impuls om talentvolle artiesten uit Overijssel zichtbaar te maken en te koppelen aan de nationale popindustrie. Voor de eerste editie werd de regionale muziekindustrie naar Enschede gehaald, waar zij overdag artiesten voorzagen van adviezen tijdens een muzikantendag. In de avond en gedurende de nacht beoordeelden zij de live-performance in de diverse kroegen en podia in de binnenstad.

Booster wordt georganiseerd door PAMM Productions en heeft de handen in een geslagen met ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten, Poppunt Overijssel, Productiehuis Oost Nederland, Atak Enschede en Metropool Hengelo.

booster poster loc