Booster Festival maakt eerste acts bekend

Update 9 januari 2020: De volgende zes acts zijn bekend gemaakt voor het Booster Festival in Enschede wat dit jaar plaatsvindt op zaterdag 4 april. Aan de line-up zijn toegevoegd:

19 december 2019
Uit de ruim 170 aanmeldingen voor het Booster festival zijn vandaag de eerste vier acts bekend gemaakt voor de Booster Showcase die plaatsvindt op zaterdag 4 april 2020 in het centrum van Enschede.

De eerste geselecteerde acts voor deze 7e editie zijn:
Foxlane: Deze Indie-rockformatie uit Nijmegen is van de meest spelende Popronde acts van afgelopen jaar!

Rixle Blue (Enschede): Samen met zijn band probeert hij de ondefinieerbare wereld van Glamour, crime and sex te laten klinken en te laten zien. Naast 2 uitgebrachte singles speelde Rixle Blue vorige week een EP-release in zijn eigen woonkamer!

Johnny Loves Me uit Enschede maakt catchy trap indie-pop waarin thema’s als zelfspot, self-loathing, bewustwording en onwetendheid aan bod komen. In 2019 kwam hun debuut EP uit en stond Johnny Loves Me in de finale van de Grote Prijs van Nederland.

Vault: Wanneer je naar de Hengelose band Vault luistert, wordt er van je gevraagd om kritisch naar jezelf en de wereld om je heen te kijken… Met hun nieuwe single Blindfolds Aside geven ze alvast een voorproefje op de debuut EP die in 2020 uitgebracht zal worden!

De kersverse samenwerking van Booster Festival met de provincie Gelderland heeft gezorgd voor een recordaantal aanmeldingen voor het Showcase Festival en daarmee een stijging van ruim 50 procent vergeleken met vorig jaar. De programmeurs staan hierdoor voor een grote opgave om een selectie te maken uit alle aanmeldingen. De complete line-up zal 1 maart 2020 bekend zijn.

Booster Festival is de plek waar nieuw Oost-Nederlands talent een podium krijgt en kennis kan maken met de gehele muziekindustrie van Nederland. Op de 4e van april staat het centrum van Enschede in het teken van de zevende editie van Booster. Met overdag de ‘Conference’ in ArtEZ conservatorium Enschede en ‘s avonds het drukbezochte ‘Showcasefestival’ in onder andere de zalen van Metropool Enschede, Concordia, de Grote Kerk en diverse kroegen.


Conference
Muzikanten uit heel Nederland komen naar de conference van Booster, met workshops, seminars en demospreekuren op het programma. Talentenscouts zijn er om je muziek aan te horen, om mee te praten en om plannen door te spreken. Hiertussen zitten professionals uit de gehele Nederlandse pop-industrie: boekers, managers, programmeurs, producers etc. Het dagprogramma wordt traditiegetrouw afgesloten met een borrel waar acts de kans krijgen om met alle aanwezigen te netwerken.


Showcasefestival
’s Avonds staan de acts – die wellicht binnen een paar jaar de grote podia bestormen – in het centrum van Enschede. Hier staan de hard aan de weg timmerende bands, die gezien kunnen worden als een belofte vanuit het oosten van het land. Acts die voorheen op Booster speelden zijn onder andere Jeangu Macrooy, Mr. Weazley, Tricklebolt, The Grand East, Tape Toy en EUT.


Popprijs Overijssel
Tijdens Booster Festival wordt tevens de Overijsselse Popprijs uitgereikt. Afgelopen jaren werden deze gewonnen door onder andere: Snelle, the Cool Quest en Jeangu Macrooy.

De Booster showcases zijn gratis toegankelijk. De entree voor de conference is €7,50
Voor meer informatie: www.boosterfestival.nl