Booster Festival maakt eerste 10 namen bekend

Dit jaar vindt op zaterdag 9 april het Booster Festival plaats in de binnenstad van Enschede. Muzikaal talent uit Oost-Nederland kon zich vorig jaar aanmelden voor een spot op het showcasefstival. Uit een ruime selectie aan inzendingen heeft de programmacommissie de eerste tien talenten geselecteerd waarvan acht Overijsselse acts. Luna Morgenstern, Babs, Vera Bon, Schuttevaerders, Oost Wanted, Oh Whale, Rats & Daggers en Dawn of a New World mogen zich dit jaar presenteren aan de Nederlandse muziekindustrie.

Booster Festival 
Het Booster Festival is een jaarlijks terugkerend festival dat plaatsvindt in diverse locaties in het centrum van Enschede. Het festival is de plek waar nieuw Oost-Nederlands talent een podium krijgt en kennis kan maken met de gehele muziekindustrie van Nederland. Booster connect de creatieve muziekindustrie. De dag bestaat uit een muziekconferentie overdag en in de avond het showcasefestival met de talenten van morgen. 

Showcasefestival
Het showcasefestival van Booster vindt plaats op zaterdag 9 april in de binnenstad van Enschede en is gratis toegankelijk. Het festival streeft er dit jaar naar om een hybride festival neer te zetten. De afgelopen twee jaar heeft het festival online plaatsgevonden. Booster heeft laten zien zowel fysiek als online een goed inhoudelijk programma neer te kunnen zetten en focust zich vooral op wat er wél kan. Het programma van de muziekconferentie zal later bekend gemaakt worden. 

Oh Whale Booster

Van Basis tot Booster  
Booster Festival wordt georganiseerd met en door studenten van ArtEZ Popacademie & MediaMusic en maakt onderdeel uit van het convenant talentontwikkeling Oost-Nederland dat werd getekend tijdens Booster 2020. Hiermee zet Booster zich met ArtEZ Conservatorium Enschede, Burgerweeshuis Deventer, Metropool Twente, Hedon Zwolle, Luxor Live! Arnhem, Doornroosje Nijmegen, Gigant Apeldoorn, Poppunt Overijssel, Poppunt Gelderland, De Nieuwe Oost | pop, Nieuwe Electronische Waar, De Nieuwe Notie en De Basis in voor muzikaal talent in Overijssel en Gelderland.