Booster festival in Enschede gaat online door

Booster Festival, het netwerkevenement in Enschede voor popmuzikanten uit Overijssel en Gelderland zal alsnog doorgang vinden in de vorm van een online festival. Alle onderdelen zullen worden verplaatst en in een online jasje gestoken worden. Booster 20.20 zal plaatsvinden op 4 april, de oorspronkelijke datum van het festival. Net als het originele evenement, bestaat het uit een conferentie overdag en een festival in de avond. Dit gebeurt allemaal zonder dat organisatie, muzikanten en publiek elkaar fysiek ontmoeten. 

Lekker in de kroeg hangen of naar een poppodium gaan wordt het nu even niet. Maar de organisatie gaat voor ‘The Next Big Thing’: een grote actieve, online community waar iedereen laat zien wat hij of zij in zijn mars heeft. Spin in het web is de website van het Booster Festival, waar je als artiest én muziekliefhebber terecht kunt voor livestreams, informatie en gesprekken. 

De Booster Online Conferentie 
In de activiteiten overdag ligt de nadruk op kennis verdiepen, feedback krijgen en het uitbreiden van je netwerk. Er komen online spreekuren waar artiesten één op één kunnen spreken met een door hen gekozen boeker, programmeur, manager of andere muziekprofessional. Er worden panels en meetings gestreamd over voor muzikanten relevante onderwerpen. Podia, productiehuizen en andere popmuziekorganisaties hebben de ruimte om aan te haken met eigen initiatieven en ideeën. 

De Booster Online Showcase 
In de avond presenteren artiesten zich in vier festival area’s door middel van sessies, videoclips en livestreams. Iedere artiest die is geselecteerd voor het Booster Festival kan meedoen met een eigen video of livestream. Alles komt samen op diverse, door Booster georganiseerde, visuele radiostreams. Deze streams zijn te volgen via de website van het festival. 

Booster Online 20.20 
Het online evenement gaat gebeuren op de oorspronkelijke datum van het festival: 4 april.  
Net als bij het oorspronkelijke evenement bestaat het uit een conferentie overdag van 13:00u tot 17:00u en een showcasefestival in de avond met behulp van vier livestreams. De showcase duurt van 19:00u tot 23:00u met kans op een digitale afterparty! 

Bekijk hier het Facebook Event.