Black Monsoon tussen de ‘grids’ van Art van Triest

Een normale album release zat er voor de band niet in, dus heeft grunge-trio Black Monsoon besloten om op een tour langs 11 verschillende locaties hun album te presenteren.

Inmiddels is dit de zesde track die de band released en dit keer op een wel zeer opvallende locatie. Te midden van de Kunstenlab-expositie “Grids” van visual artist Art van Triest wordt de track ‘Nothing’ ten gehore gebracht. “Deze setting met strakke onvolkomenheden past ontzettend goed bij dit kleine liedje over leegte en gemis.” aldus zangeres/ gitariste Jacky Kwast.

Clipopnames Black Monsoon – Kunstenlab – foto door Freek Ros


De live-shows zijn tot in de puntjes verzorgd met medewerking van soundengineer Alex Cailliau (o.a. Ernst Jansz en The Gathering), Freek Ros (o.a. De Staat en Altin Gun) en zijn opgenomen door de cinematographer Eric Zwiers (o.a. Maaike Ouboter en Ajax), de audiomix is verzorgd door Sander Holmer (Hedon en Burgerweeshuis).

De komende weken released Black Monsoon wekelijks een nieuwe track van hun album. Zanger/ Gitarist Teun Guichelaar verklaart: “We willen graag dat mensen onze muziek ontdekken zoals het bedoeld is, met een complete sfeer in de juiste live-setting. Ze kunnen niet naar een fatsoenlijke rockshow van ons, dus komen we gewoon thuis via de laptop langs. Niet te lang, gewoon een song van 3 minuten om weer vol goede moed verder te gaan met het thuiswerken.

De video’s worden telkens op donderdag exclusief gelanceerd en zijn vervolgens elke vrijdag via de kanalen van de band te bekijken.
Deze videorelease werd mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuur Fonds en Kunstenlab.