Beatbox wordt de naam voor de nieuwe culturele ontwikkelplek in Zwolle

Beatbox is er voor (top)talent uit de hele regio.

Beatbox is dé nieuwe culturele ontwikkelingsplek voor (top)talent uit de hele regio. De afgelopen weken is er de laatste hand gelegd aan een grondige verbouwing die nu is afgerond. Met de onthulling van de naam Beatbox komt de opening van dit laboratorium en ontwikkelplek voor talenten op het gebied van songwriting, performance en muziekproductie weer een grote stap dichterbij. Zwolle is al vele jaren landelijk een smaakmaker op het gebied van jongerencultuur, Hedon Productiehuis wil  in samenwerking met partners Hedon en Travers Welzijn met de realisatie van Beatbox het klimaat voor makers en talenten uit heel Oost-Nederland blijven stimuleren.

Artwork door Studio Wonder

Anne Riemersma, directeur van Hedon en Travers Welzijn over Beatbox:  “ Een beat of hartslag is te vinden en te horen in alle activiteiten die we vanuit deze nieuwe ontwikkelplek gaan ontplooien. Of het om muziek, performance of productie gaat, overal zit een beat in. Dat we met Beatbox al het talent onder één dak kunnen onderbrengen gaat voor een levendige atmosfeer zorgen. Beatbox zal een plek zijn wat altijd bruist van de activiteiten en waar talenten met veel energie bezig kunnen zijn met hun passie.”  

Sinds het begin van deze eeuw is Zwolle een smaakmaker op het gebied van moderne jongerencultuur. In deze periode is er door artiesten als Rico & Sticks, Typhoon en Kubus en tal van andere muzikanten veel waardevolle kennis opgedaan. Met  het realiseren van Beatbox  wil Hedon in samenwerking met een groot aantal artiesten en andere specialisten op het gebied van jongerencultuur deze opgedane kennis overzetten op een nieuwe generatie. Dit om het culturele klimaat van de regio te versterken. In Beatbox, komen naast meerdere professionele oefenruimtes ook een opnamestudio, een liveruimte waar voorstellingen kunnen worden gerepeteerd, speciale ruimtes voor verschillende urban dance (o.a. breakdance en hiphop) en een keuken waar gekookt kan worden zodat er organisch een community zal ontstaan waar de diverse makers met elkaar kunnen samenwerken en kennis overbrengen.