BAM! FESTIVAL TROTS OP VEELZIJDIG MUZIEKPROGRAMMA

 

HENGELO – Het BAM! Festival heeft inmiddels de meeste artiesten via social media aan haar volgers bekend gemaakt. En wat opvalt is dat het de organisatie voor de 2018-editie van het gratis festival opnieuw weer gelukt is een heel breed muziekprogramma neer te zetten in het Hengelose Prins Bernhardplantsoen. Van aanstormend talent tot gevestigde namen en van lokale helden tot internationale acts. Voor liefhebbers van de meeste populaire muziekstromingen is er wel iets te vinden op zaterdag 26 mei.

Een greep uit de headliners toont de brede programmering. Met Fresku is één van de smaakmakers uit de Nederlandse hiphop aangetrokken. Een groter contrast met de Britse band Matthew’s Southern Comfort die in 1970 een wereldhit scoorde met Joni Mitchells Woodstock – “We are stardust, we are golden” – valt haast niet te bedenken. De Enschedeërs van RUV zorgen voor een stevige bluesnoot. Terwijl de bekende Rotterdamse Sabrina Starke juist voor een soulvol geluid tekent. Maar ook voor fans van reggae (Roots Rising), techno (OWNA en Construct), electro (Quibus), indie (het Canadese Daysormay) en een steengoede coverband (Clearwater Creedence Revival – UK) is er op BAM! iets te vinden.

De organisatie zegt trots te zijn op de programmering. De komende weken worden er nog meer artiesten aangekondigd. Zo wordt er onder meer nog druk gewerkt de laatste puntjes op de i te zetten voor het kunst- en theaterprogramma.