BAM! Festival bevestigt eerste namen

Op 20 mei vindt in het Hengelose Prins Bernhardplantsoen de tiende editie van het BAM! Festival plaats. Tijdens dit laagdrempelige festival staan muziek, kunst en cultuur centraal. Elk jaar trekt dit gratis festival vele duizenden bezoekers. Met vier podia verspreid over het Prins Bernhardplantsoen is er voor iedereen wat wils.

Elk jaar zorgt het BAM! Festival voor een line-up die als erg divers ervaren wordt. Twee weken geleden maakte de organisatie van het festival de eerste naam bekend. Via hun Facebookpagina, website en Instagrampagina zijn al namen als Diggy Dex, DeWolff, Eric Vloeimans met Big Bang en Dokter Watjes bevestigd.

Diggy Dex

Een atypische rapper die persoonlijke en levensbeschouwende verhalen beschrijft door middel van zijn teksten. Met een platina status voor zijn single Treur Niet (Ode Aan Het Leven) en een nieuw album genaamd Golven veroverde Diggy Dex harten van zowel binnen als buiten de hiphop scene.

Dokter Watjes

Dokter Watjes bestaat uit vier Twentse knullen uit Hengevelde en een Achterhoeker. Muzikaal vliegen zij alle kanten op en wordt er gezongen in het Nederlands, Twents en een mengelmoes hiervan.

DeWolff

DeWolff is opgericht in 2007 en staat bekend als een psychedelische bluesrock band. Met een geluid dat doet denken aan Led Zeppelin, Cream en Deep Purple zijn zij onder de kenners al meer dan eens uitgeroepen tot een van de grootste live-bands van Nederland.

Eric Vloeimans en Big Bang

Door vele mensen beschouwd als beste jazztrompettist van Nederland en zeker een van de weinige bekende Nederlanders in de jazzwereld treedt tijdens het BAM! Festival eenmalig op met de Twentse Big Bang.

Meer informatie vind je op de website: BAM! Festival

(Foto: Melanie Marsman)