Artiesten uit Zwolle opgelet: Pitch voor Poen bij ArtPitch038

Ben of ken jij een kunstenaar, zoals bijvoorbeeld een muzikant, ontwerper, illustrator, performer, theatermaker of fotograaf met een goed plan? Lees dan even verder:

ArtPitch038 is een nieuw fonds voor creatieve ondernemers en professionele kunstbeoefenaars. Stadkamer verzorgt de uitvoering van het fonds in opdracht van de gemeente Zwolle. Op een laagdrempelige manier wil het fonds subsidie verlenen aan nieuwe en vernieuwende culturele initiatieven, groots, maar ook kleinschalig of experimenteel.

Heb jij een goed idee?
Heb je een idee voor een kunst- of cultuurproject? Tijdens ArtPitch038 op donderdag 4 juli presenteer je je plan in maximaal vijf minuten aan het publiek. Je hoeft nog geen compleet plan uit werken maar de essentie van je project moet je wel kunnen verwoorden. Samen met de andere pitchers bepaal je aan het einde van de avond welke initiatieven een bijdrage krijgen uit het fonds. Er is geen jury aanwezig en publiek is van harte welkom.

Is Pitchen nodig? 
Ja, Pitchen is nodig maar laat je niet afschrikken door de naam. Je mag ook iemand anders voor jou laten pitchen. Maak je idee deelbaar, de vorm is ondergeschikt. Laat eventueel eerder werk zien. Creativiteit is leuk maar simpel is ook goed.

Inschrijven
Inschrijven voor ArtPitch038 kan van 14 mei tot 3 juni. Projecten mogen op het moment van de pitchavond (4 juli 2019) nog niet zijn gestart. Binnen twee weken na de sluitingsdatum (3 juni) hoor je of je wel of niet kunt meedoen aan de pitchavond.

Beschikbare bedrag
Het totaal beschikbare subsidiebedrag is € 72.000. Het subsidiebedrag is maximaal €8.000 per project.

Loting
Er kunnen maximaal 20 aanvragers deelnemen aan ArtPitch038. Als er meer dan 20 inschrijvingen zijn, worden de 20 plaatsen door loting toegewezen. De loting vindt uiterlijk plaats op 14 juni 2019.

Wachtlijst
Wanneer deelnemers afzien van de Pitchavond, worden de overige aanvragers op de wachtlijst op volgorde van loting aangeschreven.

Voorwaarden
De bijdrage uit het fonds is eenmalig en je kunt maximaal één keer per jaar een aanvraag doen. Bekijk hier het reglement, de toelichting en de spelregels van het fonds.

Vragen?
Heb je nog vragen over het deelnemen aan ArtPitch038? Neem dan contact op met de Stadkamer. Of bel of app om te overleggen en/of te sparren (06 – 30 41 70 26). Je krijgt binnen 24 uur een reactie.

Twijfel niet, stuur je idee in!