Amerikaans avontuur in Nashville voor Zwolse talenten Micah & Julia

Het talentvolle Zwolse duo Micah & Julia gaat op uitnodiging van Grammy winnares Femke Weidema naar de Amerikaanse stad Nashville om daar verder te werken aan hun ontwikkeling als artiest. Het tweetal wat in het bezit is van een Hedon Beurs kreeg deze uitnodiging van de in Amerika wonende songwriter nadat Weidema tijdens een masterclass in Hedon overtuigd raakte van het talent van deze twee muzikanten. Micah & Julia vertrekken op 8 juli naar Nashville, het is de bedoeling dat er later in het jaar ook nog een sessie met Weidema in Nederland volgt.

De samenwerking met Femke Weidema is een buitenkans voor Micah & Julia. De geboren Friezin heeft in de Verenigde Staten een indrukwekkende carrière weten op te bouwen. In 2005 vertrok de uit Drachten afkomstige artiest naar de Verenigde Staten  en heeft inmiddels een eigen studio in Nashville. Weidema schreef muziek voor de populaire Netflixserie Nashville en werkte met artiesten als Mary J. Blige, Stevie Nicks en met het Latijnse popidool Beto Cuevas won ze in 2013 een Latin Grammy Award.

Micah Bartelds: ‘deze reis naar Amerika is een unieke kans om ons als artiest te ontwikkelen. Samen met Femke Weidema kunnen we goed kijken waar wij als artiest staan en welke richting wij uiteindelijk met onze muziek willen volgen’.

Julia Sabaté: ‘Naast dat ik in Nashville zoveel mogelijk de muziek cultuur wil opnemen en wil gaan bewonderen wat er om mij heen gebeurd, zou ik graag willen leren wat de geheime ingrediënten zijn bij het schrijven van een goede song, die toepasbaar is op wie je bent als artiest.’

Deze reis naar Nashville kan gemaakt worden dankzij donaties van een groot aantal sponsoren en krijgt tevens ondersteuning vanuit Hedon Productiehuis. Afgelopen jaar wisten Micah & Julia de landelijke finale van Kunstbende te winnen wat hun carrière al een flinke boost gaf. Ook besloot Hedon Productiehuis om Micah & Julia een beurs toe te kennen en ze te helpen in een hopelijk succesvolle en lange carrière.