Aanmeldperiode Booster Festival 2021 gestart

Geef je nu op voor hét showcasefestival van het oosten

Producers, rappers, bands en singer-songwriters opgelet: vanaf 1 november kan je je weer inschrijven voor het Booster Festival. Hét evenement waar Oost-Nederlands talent een podium krijgt en kennis kan opdoen over de muziekindustrie vindt op 10 april 2021 weer plaats, met overdag de ‘Conference’ en ’s avonds het ‘Showcasefestival’. Na een bijzondere online editie vorig jaar, zal ook de 8e editie van Booster uitgedaagd worden door de coronamaatregelen.

Spelen op Booster?
Artiesten die willen spelen op Booster kunnen zich de gehele maand november aanmelden op de Booster-website: www.boosterfestival.nl. Wie weet sta jij op 10 april 2021 met jouw act, off- of online, voor de neus van een enthousiast publiek en vele belangrijke mensen uit het muziekcircuit.

Booster Conference
Overdag kun je op Booster allerlei workshops, seminars, meetingen, panels en demospreekuren bijwonen. Ieder jaar worden er veel verschillende talentscouts uitgenodigd waaraan je je werk kan tonen om zo feedback te krijgen en te netwerken. De talentenscouts zijn professionals uit de Nederlandse pop-industrie: o.a. boekers, managers, programmeurs en producers.

Booster Showcasefestival
’s Avonds bezoeken diezelfde talentscouts samen met het publiek de shows van alle talentvolle artiesten die geselecteerd zijn voor het showcasefestival. Dit zijn beloftevolle acts uit Overijssel of Gelderland die hard aan de weg timmeren. Acts die al eens op Booster stonden zijn bijvoorbeeld: Jeangu Macrooy, Mr. Weazley, Tricklebolt, A Mili, Pjotr, Druiprek, Boogie Monster en Get Jealous.

Online Offline
In welke vorm het Booster Festival precies gaat plaatsvinden is nog afhankelijk van hoe de situatie in april is. Booster heeft laten zien zowel fysiek als online een toffe editie te kunnen neerzetten en ze focussen nu vooral op wat er wél kan.