A Mili, Snelle & RUV genomineerd voor Popprijs Overijssel 2019

De genomineerden voor de belangrijkste muziekprijs in Overijssel zijn bekend. De jury, bestaande uit alle uitgenodigde professionals voor Booster Festival, heeft in de afgelopen weken een longlist van talentvolle Overijsselse artiesten beoordeeld op een aantal criteria om uiteindelijk een antwoord te geven op de volgende vraag: ‘Wie is de artiest met de meest significante bijdrage aan de Overijssels popmuziek?’

De jury gaf gemiddeld de hoogste beoordeling aan A Mili, Snelle & RUV. Dat maakt hen genomineerd voor de Popprijs Overijssel 2019!

Tijdens de Uitreiking Popprijs Overijssel op 6 april 2019 in de Grote Kerk te Enschede zal de winnaar bekend gemaakt worden. Tickets voor de uitreiking + netwerkdiner zijn te koop via de website van Booster Festival.

De Genomineerden:

A Mili
A Mili is vuur. Als zij en haar band het podium betreden ben je binnen enkele seconden om. De mix van soul, funk, urban en hiphop zorgt ervoor dat je onmogelijk stil kunt blijven staan, en met haar weergaloze performance en ijzersterke teksten houdt ze je bij de les.
Afgelopen jaar won zij tijdens de Popronde de Paul Smits Award voor de beste liveshow!

https://www.youtube.com/watch?v=m_QV1S4t_wU

Snelle
Lars Bos – alias rapper Snelle – ging als een speer toen zijn 101Barz wintersessie in januari 2018 op het internet verscheen. Binnen enkele maanden maanden werd de sessie ruim 1,5 miljoen keer bekeken en hij werd daarvoor beloond met een 101Barz Trophy. Precies een jaar later released Snelle, met hoge verwachting, zijn tweede 101Barz wintersessie. Met de ‘Lieve Jongens EP’ is Snelle’s muziek goed voor ruim 10 miljoen streams en plays op diverse streaming portals, wat ook werd gestimuleerd door de steun van Radio 538, SLAM en de grote hiphop platforms als Puna, FunX en 101Barz. In 2019 was Snelle te vinden in de lijst met ‘Artiesten die je in 2019 in de gaten moet houden’ van Radio 538.

RUV
In een tijd waarin menig Nederlandse rockband er de brui aan lijkt te geven, is het een buitengewoon geruststellende gedachte dat de nieuwe horde alweer klaar staat. Meet RUV: de hongerige roedel wolven uit het oosten. Noem het Hardrock, Grungerock en/of Bluesrock: RUV is niet schuw zich te bedienen van meerdere genres en laat zich zeker niet in een kooi stoppen. Na het festivalseizoen van 2018 begon het trio te schrijven aan de opvolger van ‘R’. Met het nieuwe album “U” bestormen ze komende zomer ongetwijfeld weer de Nederlandse podia & festivals.