4de editie de IJssel Stroomt Over

dijso-header
De IJssel Stroomt Over, op zondag aanstaande vanaf 17:00 uur bij poppodium Metropool in Hengelo, gaat dit jaar een andere opzet krijgen dan voorgaande jaren. Maar liefst elf talentvolle acts presenteren zich afwisselend in één zaal vanaf vier verschillende podia in drie tijdsblokken. Bovendien worden de acts tussendoor te midden van het publiek geïnterviewd. 

Elf keer muzikaal talent in drie tijdsblokken
De 11 veelbelovende acts die hun opwachting maken tijdens het festival zijn geselecteerd door de vier Overijsselse poppodia. Tijdens de showcase presenteren de acts Mandrake’s Monster, Aufglauft, Mango Zabba, Robin Yerah, Dann Thomas, Magnetic Spacemen, Tracy Silhouette, Money & the Man, No Gods No Masters, Dokter Watjes en Quibus zich in drie blokken om 17:00, 19:00 en 20:45 uur. Voorafgaand vanaf 15:00 uur en tussendoor is er gelegenheid voor een hapje en drankje in het muziekcafé van Metropool. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van Metropool Hengelo 

De IJssel Stroomt Over
De IJssel Stroomt Over is ondertussen uitgegroeid tot een festival waar artiesten graag spelen en waar programmeurs van podia en festivals nieuw talent komen spotten. De acts krijgen met hun deelname, naast een optreden tijdens het festival, de mogelijkheid om gezamenlijk een verzamelalbum uit te brengen dat verspreidt wordt op Eurosonic Noorderslag. Daarnaast wordt het festival via een livestream uitgezonden en is er voor drie acts een plek in het programma van Eurosonic beschikbaar. De IJssel Stroomt Over wordt mede mogelijk gemaakt door Sena en de provincie Overijssel.

Poppodia slaan handen ineen
Hedon, Metropool, Burgerweeshuis en Atak hebben de handen ineen geslagen en gaan gezamenlijk het nieuwe bestuur van Poppunt Overijssel vormen. Middels deze vergaande samenwerking borgen de Overijsselse popzalen de continuïteit van talentontwikkeling en het popklimaat in Overijssel. De doelstelling is een gezond popklimaat vol kansen, vernieuwing en mogelijkheden om te excelleren vanuit de provincie Overijssel. De officiële overdracht van de stichting vindt plaats op 18 december tijdens talentenfestival De IJssel Stroomt Over.

Livestream
De livestream is aanstaande zondag te volgen via de website van JIJ & Overijssel