4 Overijsselse acts ontvangen financiële bijdrage via XL-ronde van Music Support Overijssel

Music Support Overijssel is een laagdrempelig fonds voor Overijsselse muzikanten om een financiële bijdrage tot €1000,- aan te vragen voor de realisatie van ambitieuze muzikale plannen. Inmiddels heeft Music Support al een paar jaar te gekke Overijsselse acts mogen verblijden met een bijdrage. Vandaag maakt Poppunt Overijssel 4 acts bekend die een bijdrage ontvangen via de eenmalige XL-ronde waarin artiesten tot €5000,- konden aanvragen. Je leest hier welke acts met hulp van Music Support Overijssel aan de slag gaan met het realiseren van hun muzikale plannen.

Deze XL-ronde kwam boven op de normale vijf rondes van Music Support Overijssel. Met de XL-ronde wil Poppunt Overijssel artiesten ondersteunen die de beginfase voorbij zijn. Zij hebben bijvoorbeeld al vaker de reguliere Music Support Overijssel toegekend gekregen of zijn op een punt in hun carrière waarbij €1000,- niet meer toereikend is voor de plannen en ambities. Deze artiesten konden eenmalig maximaal €5000,- aanvragen voor een concrete volgende stap in hun carrière.

Ook een aanvraag doen? Dit jaar is Music Support Overijssel nog met twee reguliere rondes (tot €1000,-) aanwezig om acts een stap verder te kunnen helpen in hun carrière. De eerstvolgende ronde sluit op 3 september. Zorg dat je aanvraag uiterlijk deze datum binnen is via Sonar! Maar maak eerst hieronder kennis met de acts die deze ronde aan de slag kunnen met een bijdrage van de Music Support Overijssel XL-ronde!

Bastian Benjamin

Een veelzijdige artiest die elektronica en breakbeat verweeft tot een rijk tapijt van geluid. Vanuit zijn thuisstad Deventer kwam Bastiaan op jonge leeftijd in aanraking met muziek, te beginnen met pianolessen die de basis zouden leggen voor zijn latere werk. Onder zijn artiestennaam weeft Bastiaan een muzikaal verhaal samen dat zowel geraffineerd als experimenteel is, waarbij hij zich laat inspireren door artiesten als Clark, Forest Swords, Lorn en Massive Attack, maar ook door de filmkunst. Met de bijdrage van Music Support Overijssel gaat Bastian live iets speciaals doen, maar meer gaan we nog niet weggeven… 

Droom Dit

Seks, geweld, liefde en de gewoonheid van het leven. Dat is waar Droom Dit in Nederlandstalige poëtische teksten over spreekt. Hun teksten worden omhuld door een modern jasje van rauwe elektronische beats, dromerige gitaarlijnen en snijdende synthesizers. Het geheel klinkt als de diepste liefde die langzaam weg ebt, de dodelijkheid van eenzaamheid of de bloeddorstige drang naar rust in je hoofd. De bijdrage van Music Support Overijssel biedt het vijftal de mogelijkheid hun debuutalbum te realiseren. Wij kunnen niet wachten!

Hiigo

Deze Nederlandstalige popband uit Zwolle haalt, naast de onmiskenbare invloeden van Nederpop, inspiratie uit moderne popbands als The 1975, maar ook uit de elektronische folkpop van Bon Iver. Tekstueel beschrijven de vijf jongens van Hiigo vanuit hun eigen perspectief de eeuwige zoektocht naar het ‘ouder worden’, met alles wat daarbij komt kijken. Dit resulteert in een frisse nieuwe sound die je niet alleen laat dansen, maar tegelijkertijd ook aanzet tot nadenken. Ook Hiigo duikt met de bijdrage van Music Support Overijssel de studio in voor hun debuutalbum!

PRIMAAT

Vlijmscherpe Nederlandstalige raps, funky blazers en jazzy keys; het zijn de kenmerken van de achtkoppige, energieke band PRIMAAT uit Overijssel. Ontstaan vanuit de ‘MonkeyJam’ die in de regio werden gehouden, is deze band eigenlijk een soort logisch uitvloeisel vanuit de muzikanten community Colored Monkeys. Via deze community wist Primaat dan ook al een aantal live videoclips op te nemen in de zogeheten ‘Monkey HQ’ studio. Aanstekelijke muzikaliteit, gepaard met een soms zelfs theatrale uitstraling werd het resultaat van deze livesessies, en laat dat dan ook precies zijn wat deze band zo charismatisch maakt. Wat deze band gaat doen met de bijdrage van Music Support Overijssel? Je raadt het al: hun debuutalbum. Een hoop nieuwe muziek voor de boeg, dat wordt genieten!

Music Support Overijssel

Music Support Overijssel is een initiatief van Poppunt Overijssel en het Cultuurfonds Overijssel. Dit jaar zijn er nog 2 rondes waarin je als artiest een bijdrage van maximaal €1000,- aan kunt vragen. De eerstvolgende deadline staat op 3 september. De aanvragen gaan via www.checksonar.nl.