4 maart: Janna’s Beste Bandje Voor

Vrijdag is het alweer tijd voor de derde editie van ‘Janna’s Beste Bandje Voor’ in de illustere jeugdsoos Why DontCha te Diepenheim. De line-up van de editie maart is er een die barst van het jonge bandtalent. Cymbaline, Vera’s Charm, Shoot the Messenger en Indiv zullen acte de présence geven in de soos. Deze bands zijn afkomstig uit meerdere delen van Nederland. De winnaar wordt door een vakjury met mensen van o.a. Metropool en Jannarok bepaalt en wint een plek op het hoofdpodium van Jannarok 2016. Er wordt ook nog een winnaar aangewezen door het publiek, die samen met de jurywinnaar een eigen avond krijgen in het Metropool Café. Ook is er nog een bandcoachings prijs te verdienen. Aan prijzen geen gebrek dus!

Waar Janna’s Beste Bandje Voor eerder eenmalig aan de vooravond van Jannarok plaatsvond, heeft de organisatie in het kader van 20 jaar Jannarok besloten de bandwedstrijd dit jaar uit te breiden naar 4 avonden. Er wordt in de omgeving te weinig podium geboden aan jong talent, omdat dat in de horeca vaak niet winstgevend is. Daardoor wordt de doorstroom naar de grote podia ook lastiger. Daar probeert de organisatie van Jannarok op deze manier verandering in te krijgen. Nog niks te doen vrijdag? Kom naar de soos in Diepenheim. Misschien ontdek je daar wel de nieuwe De Staat of PAUW!

Hemelvaartsfestival Jannarok viert dit jaar haar 20-jarig jubileum geheel tegen de naam in niet op Hemelvaart, maar verschuift eenmalig naar vrijdag 13 en zaterdag 14 mei. De eerste bands zijn al geboekt, en het belooft een memorabele editie te worden!