IJSSEL STROOMT OVER METROPOOL HENGELO

Op zondag 18 december organiseert Poppunt Overijssel de 4e editie van De IJssel Stroomt Over. Dit jaar is het showcasefestival voor het eerst te gast bij poppodium Metropool in Hengelo. Maar liefst 10 veelbelovende, talentvolle acts worden in samenwerking met de Overijsselse poppodia geselecteerd en presenteren zich tijdens dit festival. Voor drie van deze acts is een speelplek op Eurosonic Noorderslag beschikbaar.

De IJssel Stroomt Over
Tijdens het voor iedereen toegankelijke festival treden 10 veelbelovende, talentvolle acts uit Overijssel op. De geselecteerde acts krijgen met hun deelname, naast een optreden tijdens het festival, de mogelijkheid om gezamenlijk een verzamelalbum uit te brengen dat verspreidt wordt op Eurosonic Noorderslag. Daarnaast wordt het festival via een livestream uitgezonden en is er voor drie acts een plek in het programma van Eurosonic beschikbaar. De IJssel Stroomt Over is ondertussen uitgegroeid tot een festival waar artiesten graag spelen en waar programmeurs van podia en festivals nieuw talent komen spotten.

Organisatie
Poppunt Overijssel is een organisatie die zich inzet voor een betere zichtbaarheid van popmuziek in Overijssel door middel van de organisatie van een aantal eigen projecten en ondersteuning van diverse organisaties. Nieuw dit jaar is de intensievere samenwerking met de vier Overijsselse kernpodia: Metropool Hengelo, Atak Enschede, Burgerweeshuis Deventer en Hedon Zwolle. De IJssel Stroomt Over wordt mede mogelijk gemaakt door Sena en de provincie Overijssel.

Oproep bands
Poppunt Overijssel is nog op zoek naar talent uit Overijssel. Nog tot 1 november kunnen acts zich aanmelden via info@poppuntoverijssel.nl. De artiesten worden geselecteerd op basis van hun prestaties van het afgelopen jaar op muzikaal gebied.