145 muzikanten sluiten Popsport af!

In de aankomende twee maanden vinden er in tien provincies showcases van Popsport plaats. Het intensieve coachingstraject, waar sinds januari 145 muzikanten in 54 acts aan meededen, wordt hiermee afgesloten. Tijdens de showcase treden de deelnemers op en wordt bekend gemaakt welke act doorstroomt naar het verdiepende landelijke Popsport-traject.

In januari ging Popsport van start. De deelnemers kregen coaching in onder meer songwriting, stage performance, zang, nummeropbouw en publiciteit. Een professionele fotograaf ging met ze op pad voor een goede bandfoto en ze gingen de studio in om een nummer op te nemen. Elke provincie sluit dit intensieve traject af met een showcase, waarbij alle deelnemers het podium betreden. Op deze avond wordt er een act gekozen die zich de afgelopen maanden het meest heeft ontwikkeld en die klaar is voor een volgende stap.  Deze winnende act gaat vanaf september meedoen aan de landelijke editie van Popsport, die een verdieping vormt op het provinciale traject. Elke provincie kiest een afgevaardigde. Daarnaast is er ook een publieksprijs. Tevens wordt elke deelnemende muzikant member van het Popsport Network, waar ze het hele jaar door kunnen profiteren van allerlei interessante workshops, masterclasses, free concerttickets, speelplekken en meer.

Popsport is hét talentenprogramma voor jonge bands en acts van tussen de 12 en 20 jaar. Muzikanten kunnen zich vanaf nu weer aanmelden voor de editie van 2017 via popsport.nl/inschrijven. Van metal tot hiphop, van dj tot singer-songwriter: elke gemotiveerde muzikant kan zich inschrijven.

Alle showcases op een rijtje:
Regio Showcase Popsport Limburg – 28 mei – Nieuwe Nor, Heerlen
Regio Showcase Popsport Brabant – 3 juni – Mezz, Breda
Regio Showcase Popsport Gelderland – 4 juni – Willemeen, Arnhem
Regio Showcase Popsport Overijssel – 5 juni – Hedon, Zwolle
Regio Showcase Popsport Utrecht – 26 juni – EKKO, Utrecht
Regio Showcase Popsport Groningen – 1 juli – Simplon, Groningen
Regio Showcase Popsport Zuid-Holland – 2 juli  – Kroepoekfabriek, Vlaardingen
Regio Showcase Popsport Noord-Holland – 7 juli  – Podium Victorie, Alkmaar
Regio Showcase Popsport Drenthe – datum nog niet bekend
Regio Showcase Popsport Zeeland – datum nog niet bekend

Kijk voor meer informatie over de showcases op popsport.nl/agenda. Benieuwd naar de talenten? Neem een kijkje bij de deelnemers.